Robert Lewandowski wraz ze wspólnikami postanowił zainwestować w branżę gastronomiczną i otworzyć restaurację. Lokal ma powstać w dawnych Browarach Warszawskich, a jego otwarcie planowane jest na 2020 r.

Marka Sofitel już po raz 8. zaprosiła gości na Sofitel Wine Days, czyli wspólne celebrowanie wielkiego święta wina. Nawiązując do rozpoczynającego się jesienią winobrania, hotele Sofitel w Sopocie, Warszawie i Wrocławiu przygotowały spotkania z sommelierami, degustacje i wyjątkowe koktajle, odkrywając tajemnice win z różnych zakątków świata.

Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń oraz warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

6 listopada zostanie otwarta kolejna restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers. Będzie to już druga restauracja MAX-a w Gdańsku i jednocześnie pierwsza dwupiętrowa oraz największa w Polsce. Wielkie otwarcie odbędzie w centrum handlowym Forum Gdańsk. 

21 października, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne dla dziennikarzy, organizowane przez spółkę Cedrob. Wśród zaproszonych obecni byli przedstawiciele magazynów branżowych, handlowych, lifestylowych oraz poradniczo-rozrywkowych. Spotkanie było kolejnym z cyklu „Na św. Marcina – najlepsza gęsina”.

Jowita Woszczyńska zdobyła złoty medal na Mistrzostwach Świata Dekoratorów Tortów, które odbyły się w dniach 19-20 października podczas gastronomiczno-hotelarskich targów Host w Mediolanie. Polka pokonała 16 konkurentów z całego świata, zdobywając uznanie jurorów i serca publiczności.

W nowym koncepcie kulinarnym w Poznaniu, w restauracji Kuchnia & Wino, odbyła się kolacja degustacyjna pod hasłem #ZeroWaste. Autorskie menu tego wieczoru przygotował Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz kapitan Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polski.

Firma Rational umożliwia klientom jeszcze łatwiejsze uzyskiwanie perfekcyjnych rezultatów w SelfCookingCenter® od pierwszego dnia użytkowania. Dla rynku polskiego lider w branży urządzeń konwekcyjno-parowych opracował dwa ekskluzywne pakiety startowe w atrakcyjnej cenie. Zawierają one najważniejsze akcesoria do grillowania i smażenia oraz stosowania przy wypiekach i przekąskach. W dniach 16.09 – 13.12.2019 przy zakupie urządzeń SelfCookingCenter® 61 lub 101 zestawy Do grillowania i smażenia lub Do wypieków i przekąsek 30% taniej.

Najpopularniejsze