W sobotę w restauracji hotelowej Whisky 88 w Poznaniu doszło do wybuchu. W jego wyniku zostały ranne cztery osoby. Jedna z nich - kelnerka - ma poparzone 80% powierzchni ciała i jest w śpiączce farmakologicznej. Właściciele lokalu wydali oświadczenie w sprawie wypadku.

Powszechność i uporządkowanie to najważniejsze cechy najnowszych zmian w zakresie świadectw pracy. W świetle innych nowych regulacji w Kodeksie pracy (dotyczących np. dyskryminacji, urlopu macierzyńskiego) nie wydają się one aż tak istotne, jednak powinien zainteresować się nimi każdy pracodawca i każdy pracownik. Czy doczekają się oni elektronicznej wersji tych dokumentów? Które z faktów i prognoz mogą zainteresować branżę HoReCa?

Marka KFC świętuje 129. urodziny swojego założyciela Harlanda Sandersa. Kim był twórca nowatorskiego, jak na swoje czasy, sieciowego konceptu restauracji i pomysłodawca słynnej złocistej panierki do kurczaków, która do dziś jest jednym z najpilniej strzeżonych na świecie receptur?

Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło czy Fabryka Pizzy, otworzyła w Siedlcach pierwszy gastro pub pod szyldem Piwiarnia Warki i drugą restaurację Sphinx. Oba nowo powstałe lokale mieszczą się w centrum miasta, w Galerii Siedlce przy ul. Józefa Piłsudskiego 70. Prowadzone są w modelu franczyzowym.

Restauracja Zoni właśnie trafiła na shortlistę najpiękniejszych przestrzeni restauracyjnych wytypowanych przez jurorów The World Interiors News Awards. Laureaci zostaną ogłoszeni już w październiku podczas uroczystej gali w Londynie.

Green Caffè Nero otworzyło swoją 69. kawiarnię w Warszawie – tym razem w ramach konceptu lokalu współtworzonego z użytkownikiem. Nowa kawiarnia zlokalizowana jest w centrali Banku Millennium na warszawskim Mokotowie przy ulicy Żaryna 2, odpowiadając przede wszystkim na oczekiwania pracowników banku, którzy cenią sobie możliwość spotkań służbowych i wypoczynku w nieco mniej formalnej atmosferze.

W sobotę właścicielki poznańskiej restauracji Parma i Rukola zapowiedziały, że nie będą w swoim lokalu obsługiwać dzieci poniżej 6. roku życia, po tym, jak odwiedziła ich kolejna rodzina z małymi dziećmi – plamy, brud i jedzenie na ziemi.

Najpopularniejsze