Najbardziej wyczekiwana gastro miejscówka na Pomorzu i jednocześnie największy food hall w Trójmieście już od 1 lipca oficjalnie otworzył się we Wrzeszczu.

Najbardziej spragnieni są mieszkańcy Ciechanowa – aż 16,47% zamówień ma w swoim składzie napój. Dla porównania w Warszawie takie zamówienia stanowią 12,07% ogółu. Chociaż to panie stanowią większość zamawiających jedzenie, to panowie chętniej do dań wybierają napoje. Mężczyźni odpowiadają za 70,1% wszystkich zamówień z napojami realizowanych przez PizzaPortal.pl.

1 lipca w Koblenz odbył się Międzynarodowy Konkurs Kulinarny dla szkól gastronomicznych organizowany przez Euro-Toques Deutschland. Polskę reprezentowała Patrycja Banaszek z Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie, która wywalczyła pierwsze miejsce.
Trenerzy: Marek Rybacki, Marcin Soból, Jean Bos, Mariusz Zając, przy wsparciu Iwony Kiełt, Elżbiety Buczek i Renaty Rybackiej.

1
1
3
3
51
51
4
4
S
S

Wydawca Poradnika Restauratora w związku z dramatycznym wzrostem cen opatrunków niezbędnych w terapii osób chorujących na bardzo rzadką chorobę Epidermolysis Bullosa (EB), czyli pęcherzowe oddzielanie się naskórka, zwraca się do czytających nas przedstawicieli branży HoReCa o wsparcie finansowe Fundacji EB Polska.

Michał Gniadek został nowym szefem kuchni restauracji Zoni. W zabytkowym, zrewitalizowanym budynku Centrum Praskiego Koneser, Zoni serwuje gościom odmienione, autorskie menu oparte na produktach z całego świata.

Rational wyprodukował milion urządzeń konwekcyjno-parowych. Zanim jednak milionowe urządzenie trafi do monachijskiego browaru i piwiarni Hofbräuhaus, wyruszy w tournée po całym świecie.

Najpopularniejsze