Już 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie zagoszczą rumy blisko z całego świata. Co ważne, festiwal Show Rum Warsaw będzie doskonałą okazją nie tylko do degustacji szerokiej palety rumów, lecz również i zróżnicowanego wachlarza whisky z rumowym akcentem oraz tequili.

Inicjatywa Bring Your Own Tumber, kształtująca proekologiczne zachowania gości sieci kawiarni Starbucks, została doceniona w najnowszej edycji prestiżowego raportu Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2018. Dobre praktyki”. W ramach projektu firma Starbucks od 10 lat zachęca swoich gości do przychodzenia do kawiarni z własnym kubkiem wielorazowego użytku, ograniczając tym samym zużycie plastiku w duchu idei zero waste.

Czy pamiętacie do kogo trafiły statuetki Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora w poprzednich latach? Z przyjemnością prezentujemy laureatów raz jeszcze. A kto w tym roku zostanie uhonorowany nagrodą Hermesa Kulinarnego przekonamy się już 9 maja podczas uroczystej gali.

 

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych składamy najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mnóstwo wiosennego słońca oraz samych sukcesów. 

Zespół Poradnika Restauratora

 

W wyróżnianej przez przewodnik Michelin warszawskiej restauracji Signature, w menu pojawiło się nowe danie. W ramach projektu Signature Gwiazd, każdy może spróbować dań swoich idoli. Najnowsze smaki do menu dodała Anita Lipnicka wraz z mężem Markiem Grayem.

Eko trend na dobre wkroczył do restauracji: najpierw do menu, potem jako fala wycofywania słomek, powoli nadchodzi także era ekologicznych wnętrz. Coraz chętniej wykorzystywane jest więc naturalne drewno. Nie tylko na podłodze, i ścianach, ale również na …. sufitach. Rozwiązanie przeznaczone do designerskich restauracji i hoteli pozwala nie tylko uzyskać efekt wizualny, ale też przyjazną akustykę i czyste powietrze w pomieszczeniu.

Najpopularniejsze