Kilka tygodni temu ekipa Koku Sushi wyruszyła na kulinarną wyprawę do źródeł czyli do Japonii. Celem było zdobycie nowych inspiracji i podpatrzenie jak robią rolki mistrzowie, czerpiący z wielowiekowej tradycji.

18 listopada w Warszawie, w Centrum Praskim Koneser, przedstawiciele lokalnych scen gastronomicznych podzielą się swoimi doświadczeniami i ekspercką wiedzą, która pozwoliła im znaleźć się w czołówce polskiej gastronomii.

Robert Lewandowski wraz ze wspólnikami postanowił zainwestować w branżę gastronomiczną i otworzyć restaurację. Lokal ma powstać w dawnych Browarach Warszawskich, a jego otwarcie planowane jest na 2020 r.

Marka Sofitel już po raz 8. zaprosiła gości na Sofitel Wine Days, czyli wspólne celebrowanie wielkiego święta wina. Nawiązując do rozpoczynającego się jesienią winobrania, hotele Sofitel w Sopocie, Warszawie i Wrocławiu przygotowały spotkania z sommelierami, degustacje i wyjątkowe koktajle, odkrywając tajemnice win z różnych zakątków świata.

Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń oraz warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

6 listopada zostanie otwarta kolejna restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers. Będzie to już druga restauracja MAX-a w Gdańsku i jednocześnie pierwsza dwupiętrowa oraz największa w Polsce. Wielkie otwarcie odbędzie w centrum handlowym Forum Gdańsk. 

21 października, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne dla dziennikarzy, organizowane przez spółkę Cedrob. Wśród zaproszonych obecni byli przedstawiciele magazynów branżowych, handlowych, lifestylowych oraz poradniczo-rozrywkowych. Spotkanie było kolejnym z cyklu „Na św. Marcina – najlepsza gęsina”.

Kalendarium

Najpopularniejsze