Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracje w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację Heart by Amaro. To wspólny projekt najbardziej utytułowanego polskiego szefa kuchni i zakopiańskiej Grupy Nosalowy, powstający w nowym, pięciogwiazdkowym Nosalowy Park Hotel & SPA Zakopanem. Otwarcie hotelu i restauracji planowane jest na sezon zimowy 2019/2020.

Żywe karpie nie będą już dostępne w halach Selgros Cash&Carry w Polsce. Przy podjęciu tej decyzji kluczowe były opinie klientów, troska Selgros o dobrostan zwierząt oraz współpraca z Fundacją Alberta Schweitzera. 

Od 18 do 24 listopada zaplanowano czwartą odsłonę Tygodnia Kuchni Włoskiej. W wybranych restauracjach w całej Polsce będzie można skosztować włoskich dań w wyjątkowej cenie.

Już 24-26 listopada wielkie wydarzenie kulinarne w Monako - 4. Światowy Szczyt Szefów Kuchni (Chefs World Summit). Specjalnie dla naszych Czytelników zostały przygotowane darmowe pakiety rejestracyjne. Wystarczy wejść na stronę www.chefsworldsummit.com i w rejestracji podać kod PORAD19. Zachęcamy do udziału.

Z końcem 2019 r. zostanie zamknięte Food Lab Studio. O swojej decyzji Mira Klepacka i Grzegorz Łapanowski poinformowali w mediach społecznościowych.

Najpopularniejsze