Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.

GAZETA WYBORCZA i PORADNIK RESTAURATORA     W czwartek 4 czerwca br. - między godz. 20.00 (jakże by inaczej) a 20.20 - zróbmy właśnie tak: Wznieśmy toast za wolność! Zaśpiewajmy „Sto lat" lub inną pieśń radości!

Burmistrz Miasta i Gminy Serock, Szkoła Podstawowa im. Jerzego Szaniawskiego w Jadwisinie, Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz firma JohnsonDiversey Polska zaprasza 30 maja br. na Piknik z okazji Dnia Dziecka, który organizowany będzie w ramach Globalnej Inicjatywy na Rzecz Dzieci.

15 kwietnia br. już po raz kolejny kucharze ze Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników spotkali się w bacówce w Iwkowej na Wielkanocnym biesiadowaniu. W trakcie spotkania ks. Roman Grondalski MS został oficjalnie ogłoszony kapelanem kucharzy i gastronomii polskiej.

Flair Master Class (FMC) rozpoczyna nabór na pierwsze w historii polskiego barmaństwa miesięczne szkolenie dla barmanów i pasjonatów sztuki barmańskiej. Pierwsze z tegorocznego cyklu szkoleń rozpocznie się 1 czerwca br. wykładem Tuga van den Bergh'a - założyciela World Flair Association.

10-12 maja br. w Kudowie - Zdrój odbyło się spotkanie - Piknik Majowy organizowany przez Hotel Verde Montana oraz Fundację Klubu Szefów Kuchni. W ciągu trzech dni Wiesław Bober - członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni, a zarazem szef Kuchni Hotelu Verde Montana Wellness & SPA.

30 kwietnia br. w restauracji Belvedere w Warszawie odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Obiady Czwartkowe. Na zaproszenie mecenasa cyklu firmy Philipiak Polska, w dyskusji na temat zdrowego odżywiania i diety wegetariańskiej wzięli udział zwolennicy wegetarianizmu, jak i osoby, które na co dzień nie stronią od mięs.

16 kwietnia br. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Prof. Odona Bujwida w Krakowie odbyła się V edycja konkursu ,,Stół pięknie nakryty - jagnięcina na polskim stole". W konkursie udział wzięło łącznie 16 szkół z Krakowa, Radoczy, Bobowej, Myślenic, Dąbrowicy, Trzyciąża, Bochni, Lubnia, Katowic, Suchej Beskidzkiej oraz Zakopanego.

Najpopularniejsze