5 marca br. w warszawskiej Restauracji Belvedere odbyło się spotkanie z cyklu Obiady Czwartkowe. Podczas tej charytatywnej imprezy rozmawiano na temat zdrowych metod przyrządzania potraw. Doskonała atmosfera, zapewniona przez mecenasa cyklu, firmę Philipiak Polska...

20 marca br. na terenie warszawskiej zajezdni, na Grochowie odbyło się spotkanie kulinarne dla dziennikarzy, zorganizowane przez Wars. Podczas wydarzenia, dziennikarze mogli przyjrzeć się pracy jednego z najlepszych kucharzy Warsu, Artura Urygi...

W dniach 6-8 marca 2009 r. ponownie w XIV-wiecznym, ekskluzywnym Hotelu**** Zamek Ryn odbędzie się już VII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell. L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju...

24-26 kwietnia br. w Ożarowie Mazowieckim odbędzie się IV Festiwal Kuchni Greckiej. W Festiwalu udział weźmie 12 ekip z całej Polski, których zadaniem będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem kotletów jagnięcych oraz minimum trzech z wymienionych oryginalnych greckich produktów...

Zmieniające się gusta i rosnące wymagania polskich konsumentów sprzyjają wprowadzaniu nowych marek i gatunków alkoholi. Dziś, aby skutecznie konkurować na rynku HoReCa, należy starannie układać kartę win i stale urozmaicać ofertę serwowanych napoi alkoholowych...

W styczniu 2009 roku Instytut Badawczy PBS DGA Sp. z o.o. przeprowadził badanie czytelnictwa czołowych tytułów prasy gastronomicznej w Polsce. Przedsięwzięcie miało na celu ukazanie aktualnej sytuacji pism skierowanych do branży HoReCa oraz wyłonienie lidera prasy gastronomicznej...

10 lutego br. Unilever otworzył w Poznaniu Centrum Rozwojowe Płynnych Produktów Żywnościowych (Centre of Excellence Liquid Foods). To pierwszy globalny ośrodek badawczo - rozwojowy zajmujący się żywnością zlokalizowany w regionie Europy Środkowo-Wschodniej...

Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik – Wiceprezydent Akademii, Tomasz Purol, Rafał Targosz, Jarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019.

Kalendarium

Najpopularniejsze