Stanowisko nowego General Manager warszawskiego hotelu Jan III Sobieski objął Dariusz Oleksiak. Dariusz Oleksiak swoją karierę zawodową zaczynał w stołecznym Warsaw Marriott Hotel. Pracował również w hotelach Marriott na Arubie, w Budapeszcie, Chicago, Amsterdamie na Goa i w Bukareszcie.

Rafał Targosz został oficjalnym Ambasadorem Kulinarnym marki LIMITO. W ramach współpracy będzie między innymi tworzyć nowe przepisy na dania z użyciem produktów firmy, uczestniczyć w wybranych pokazach kulinarnych ... 

Słynny hotel Savoy położony w Łodzi przy ulicy Piotrkowskiej, zostanie wpisany do rejestru zabytków. „Savoy wpiszemy do rejestru na wniosek jego właściciela, czyli spółki „Centrum-Hotele", który słusznie podkreśla, że obiekt ma dużą wartość architektoniczną i historyczną ...

Afera z łódzkimi antyterrorystami, którzy po godzinach pracy wymuszali haracze, brali udział w pobiciach, organizowali handel narkotykami, opisana w dniu dzisiejszym w Gazecie Wyborczej, wstrząsnęła opinią publiczną. Proceder ten trwał od 2001 r., nie wzbudzając podejrzeń u przełożonych.

17 kwietnia br. w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie odbyła się ósma już edycja Olimpiady Młodych Barmanów. Celem Olimpiady jest wyłonienie reprezentanta Polski na Międzynarodowy Konkurs Bacardi-Martini Grand Prix.

22 kwietnia br. w restauracji Fusion Sheraton Poznan Hotel ruszyła smaczna promocja Taste Thai - Tajskie Smaki. Akcja promocyjna, mająca na celu przybliżenie kuchni tajskiej, jest organizowana wspólnie z Biurem Radcy Handlowego Ambasady Królestwa Tajlandii w Warszawie.

7 kwietnia br. w Technikum Gastronomicznym w Szczecinie odbył się szkolny konkurs sztuki kulinarnej. Konkurs skierowany był do uczniów klas II i III Technikum Gastronomicznego przy Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie. Rywalizacja składała się z dwóch etapów.

Eliminacje regionalne Primerba Cup już za nami. Mnóstwo emocji, wiele pomysłów na atrakcyjne podanie schabu z dzika oraz sandacza, zużyte liczne słoiczki z Primerbą Knorr - nieodzownym elementem dań. W potrawach pojawiły się elementy kuchni molekularnej i inne światowe trendy...

Kalendarium

Najpopularniejsze