Spółka Polskie Jadło zakończyła rozpoczęty w marcu br. pilotażowy projekt związany z uruchamianiem punktów gastronomicznych zajmujących się sprzedażą produktów gotowych, w tym pierogów w bardzo szerokim asortymencie.

15 i 16 sierpnia br. w Mielnie miała miejsce kolejna edycja niezwykle oryginalnej imprezy kulinarnej - Drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym, w której wzięły udział ekipy kucharskie z całego świata, w tym szefowie kuchni sieci hoteli Sheraton z Grecji, Włoch, Tajlandi, Meksyku, Ukrainy oraz 2 ekipy z Polski.

Pod koniec lipca br. w Białym Dunajcu odbyły się VIII Dni Pstrąga. Imprezie tradycyjnie towarzyszył konkurs na przyrządzenie Najlepszej Potrawy z Pstrąga oraz pokazy kulinarne i występy zespołów regionalnych.

1 i 2 sierpnia br. na terenie zapory wodnej w Myczkowcach odbyły się II Bieszczadzkie Konfrontacje Kulinarne. Podczas spotkania zawodowi kucharze stanęli w szranki z gospodyniami wiejskimi.

Pod koniec czerwca w hali przy ul. Parkowej we Wrocławiu odbył się już II Turniej o Puchar Mistrza Piłki Siatkowej roku 2009. Tym razem do sportowej rywalizacji zgłosiło się dziesięć drużyn hotelarskich z Wrocławia, w tym

Już po raz szósty w sercu Zakopanego odbyło się wielkie smażenie jajecznicy. Rokrocznie ta impreza zyskuje na rozmachu. W tym roku uczestnicy degustacji mogli popróbować jajecznicy portugalskiej, meksykańskiej czy indyjskiej.

Najpopularniejsze