28-31 maja br. w Gdyni odbyły się VI Międzynarodowe Mistrzostwa Polski BBQ w poławianiu dorsza i prezentacji potraw z dorsza oraz „black box" Panesco & Wilbo.

30 maja br. w ramach Globalnej Inicjatywy na Rzecz Dzieci firma JohnsonDiversey wraz z władzami Gminy Serock i Fundacją Klubu Szefów Kuchni zorganizowała Dzień Dziecka w Szkole Podstawowej im. Jerzego Szaniawskiego w Jadwisinie.

Takiej Ligi jeszcze nie było! W mieście teatrów, sztuki i muzeów, pod czujnym okiem Wawelskiego Smoka, odbyły się pierwsze rozgrywki z tegorocznego cyklu IFL.

Pizza Hut wprowadziła nowe, różnorodne menu na lunch, obiad i kolację. W karcie znajdują się dania inspirowane kuchnią śródziemnomorską, oparte na zasadzie trzech filarów Pizza-Pasta-Salad.

W dniach 25 i 26 lipca 2009 r. w Skoczowie odbędzie się I Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej. Przyjmie on formę dwudniowego, otwartego dla wszystkich miłośników kuchni, festynu regionalnego.

Poradnik Restauratora popiera apel Adama Wajraka (Gazeta Wyborcza) przeciwko zabijaniu wielorybów. I apeluje również o całkowite wycofanie z restauracji dań wytwarzanych z tych zabijanych ssaków. Te wielkie zwierzęta giną w strasznych męczarniach.

13-14 czerwca br. w wybranych poznańskich hotelach, restauracjach, muzeach ceny spadły aż o 50%. Akcję cięcia cen wsparło 17 hoteli  i 19 restauracji .

Marco Foelske objął stanowisko Dyrektora Generalnego hotelu Sheraton Poznan, zastępując na tym stanowisku Ivę Trifonov, która zarządza obecnie obiektem Sheraton Sopot Conference Center & Spa.

Kalendarium

Najpopularniejsze