Firma Makro Cash & Carry uruchomiła w okolicach Częstochowy pierwsze w kraju specjalistyczne centrum dystrybucji ryb i owoców morza. Dzięki nowemu rozwiązaniu klienci przez 7 dni w tygodniu mają dostęp do szerokiej oferty świeżych ryb. Ryby i owoce morza są dostarczane na platformę bezpośrednio od hodowców i rybaków.

Otwierając lokal w Koninie rozpoczęła działalność w Polsce sieć United Chicken. Restauracja znajduje się w pasażu handlowym Fryderyk w centrum miasta.

W czwartek, 4 czerwca br. w jednym z najbardziej prestiżowych punktów na imprezowej mapie stolicy - klubie The Eve, odbyła się wyjątkowo gorąca impreza, pod patronatem trunku Belvedere IX.

30 czerwca br. w Hotelu Sheraton w Poznaniu odbył się pokaz live-cooking w wykonaniu Doradców Kulinarnych Premium Cook Farutex.

I Międzynarodowy festiwal Kuchni Zbójnickiej - Skoczów 25-26 lipiec br. - to jeden z największych festiwali kulinarnych 2009 roku w Europie. W konkursie wystartuje 9 ekip profesjonalnych kucharzy z Polski i z Europy, w tym reprezentanci zamków w Baranowie i Krasiczynie, poza tym kucharze z Francji, Ukrainy, Węgier, Słowacji i Czech.

 

12 czerwca br. w Sopocie, przy słynnym „Monciaku" otwarto pierwszą w Polsce Martini Terrazza. Te ekskluzywne miejsca sygnowane znakiem włoskiej marki Martini przez lata stały się symbolem włoskiego stylu, elegancji oraz ulubionym miejscem spotkań wielu celebrytów. Cechą charakterystyczną Tarrazza jest wyjątkowa atmosfera.

17 i 18 czerwca 2009 r. w Krakowie odbyła się pierwsza edycja targów easyFairs® FOOD-to-GO. Był to debiut w Polsce imprezy targowej dedykowanej dynamicznie rozwijającemu się sektorowi małej gastronomii i systemów „jedzenia na wynos".

5 czerwca br.  w Park Hotelu w Szycach odbyły się targi gastronomiczne, zorganizowane przez Regionalne Przedsiębiorstwo Przemysłu Chłodniczego „IGLOKRAK"     Sp. z o.o. w których wzięło udział 27 partnerów firmy.Targi odwiedziło około 700 klientów branży HoReCa.

Kalendarium

Najpopularniejsze