Jajecznica i kotlet schabowy to najczęściej wybierane dania z menu Wars. Najnowsze badanie, przeprowadzone przez GfK Polonia, pokazuje preferencje kulinarne podróżujących koleją.

19 września br. w Wiśle odbędzie się Bieg Kelnerów na dystansie 2 km truchtem z tacą, na której będą umieszczone naczynia, w tym szklanki napełnione wodą.

W dniu dzisiejszym, podczas targów Gastro Trendy 2009 odbył się finał konkursu kulinarnego Primerba Cup.

Kolejny lokal amerykańskiej sieci Subway, specjalizującej sie w kanapkach, sałatkach oraz wrap'ach wkrótce pojawi się na mapie gastronomicznej Kielc, a dokładnie w budowanej właśnie Galerii Echo.

W przyszłym roku rozpocznie się w Poznaniu budowa nowego hotelu sieci Qubus. Nowy obiekt stanie tuż przed Euro 2012 w pobliżu poznańskiego Dworca Zachodniego. Teren na którym powstanie nowy obiekt obecnie zajmuje parking samochodowy oraz budynki Poczty Polskiej. Nowy Qubus będzie miał cztery gwiazdki.

Gościniec Polskie Jadło w Lublinie to kolejna lokalizacja w sieci dynamicznie rozrastających się inwestycji spółki Polskie Jadło. Gościniec powita pierwszych gości już jesienią przyszłego roku.

Podczas tegorocznych obchodów Święta Śliwki w Strzelcach Dolnych można było zobaczyć, jak smaży się powidła w tradycyjnych miedzianych kotłach, a także zakupić już gotowe przetwory. Produkty z tego regionu szczycą się bowiem niepowtarzalna recepturą, najwyższą jakością i niezapomnianym smakiem.

Najpopularniejsze