Za nami pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw. Za jego koncept kulinarny odpowiadało kultowe miejsce dla wszystkich miłośników prawdziwie soczystych steków i intensywnych w smaku owoców morza - Restauracja Merliniego.

W Krakowie ruszyła kolejna restauracja Fabryki Pizzy, należąca do grupy Sfinks Polska, zarządzającej sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK. Lokal, w którym będzie można spróbować pizzy oraz innych dań kuchni włoskiej mieści się przy ul. Lubostroń 22G i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

10 lat Starbucks w Polsce minęło pod znakiem pasji do kawy, troski o ludzi i środowisko! Jedna z ulubionych marek Polaków obchodzi właśnie swój jubileusz, dziękując gościom za wspólnie spędzone lata.

Według raportu GfK „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018” odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne wzrósł w roku 2018 w porównaniu z rokiem poprzednim o ponad 20 proc., osiągając najwyższy poziom od dziesięciu lat. Również średnie wydatki po raz pierwszy przekroczyły poziom 100 złotych na osobę.

Rada Dyrektorów podjęła decyzję o przyjęciu rezygnacji dyrektorów Henry'ego J. McGoverna i Stevena K. Winegara Clarka, a także o obsadzeniu ww. wakatów na wniosek Komitetu ds. Nominacji i Wynagrodzeń oraz w zgodzie z uzasadniającym raportem Rady Dyrektorów następującymi niezależnymi dyrektorami: Romana Sadurska i Emilio Fullaondo Botella.

Pesto Cafe, jedna z najdynamiczniej rozwijających się sieci gastronomicznych na Ukrainie, pierwszy lokal nad Wisłą urządzi w Hali Hutnik, strefie będącej częścią nowej destynacji restauracyjno-rozrywkowej powstającej w centrum na warszawskich Bielanach. Galeria Młociny otworzy swoje drzwi już 23 maja.

Najpopularniejsze