Konsorcjum Handlowe Odra Pak, największy dystrybutor opakowań i wyposażenia dla branży HoReCa, modyfikuje ofertę produktową. W związku z trendem eko i nowym ustawodawstwem unijnym, w asortymencie firmy pojawiło się ponad 200 nowych produktów przyjaznych środowisku. Niezmiennie Odra Pak zapewnia klientom korzystne warunki współpracy.

Taco będzie najpopularniejszym daniem 2020 r. Dla niektórych może być to zaskoczeniem, jednak według tegorocznej edycji raportu Uber Eats FoodCast ten sztandarowy przysmak kuchni meksykańskiej zdeklasował konkurentów. Za nim uplasowały się odpowiednio: pizza, poke bowls i shawarma. W badaniu przeanalizowano kilka milionów wyszukiwań użytkowników z aplikacji Uber Eats, aby wskazać główne preferencje żywieniowe mieszkańców Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki.

30 listopada została otwarta restauracja McDonald’s w Chorzowie. Nowy lokal mieści się przy Drogowej Trasie Średnicowej 45.

Restauracje sieci Sfinks Polska wypracowały po trzech kwartałach 2019 r. przychody ze sprzedaży gastronomicznej w wysokości 147,01 mln zł, co oznacza wzrost o ponad 5% r/r. Pozytywna dynamika dotyczy wszystkich najważniejszych marek w portfolio Sfinksa, w tym sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i Fabryka Pizzy.

Troska o środowisko naturalne to już nie tylko ograniczenie użycia plastiku i jednorazowych opakowań. Kolejnym wyzwaniem, z którym muszą zmierzyć się marki jest problem marnowanego jedzenia. W Światowy Dzień Żywności Starbucks oficjalnie dołączył do partnerów aplikacji Too Good To Go, która ratuje jedzenie przed wyrzuceniem. Po miesiącu współpracy kawiarnia upublicznia pierwsze wyniki.

21 listopada sieć kawiarni Costa Coffee otworzyła kolejny lokal – tym razem w pobliżu stacji metra Targówek. To pierwsza tego typu inwestycja Costa Coffee w Polsce.

6 grudnia Polska Akcja Humanitarna zaprasza do 18-tej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka – ogólnopolskiej akcji charytatywnej, podczas której właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu na posiłki dla potrzebujących dzieci.

14 grudnia (sobota) w Sangate Hotel Airport w Warszawie odbędzie się Walne Zebranie Członków OSSKiC oraz uroczysta kolacja wigilijna.
Walne zebranie członków OSSKiC będzie miało charakter sprawozdawczy.

Serdecznie zapraszamy wszystkich Członków, Partnerów i Sympatyków Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni do wzięcia udziału w uroczystej kolacji wigilijnej w trakcie której zostaną wręczone nominacja do Narodowej Kulinarnej Reprezentacji Polski Juniorów i Seniorów na IKA Culinary Olympics – Stuttgart 2020.

PROGRAM:

SOBOTA 14/12/2019

13:00 – 15:00 - przyjazd i zakwaterowanie oraz lunch (doba hotelowa od godziny 14:00)
16:00 – 18:00 - Walne Zebranie Członków
Otwarcie obrad
Wybór Komisji Skrutacyjnej
Przyjęcie planu obrad
Sprawozdanie Zarządu
Sprawozdanie Komisji Rewizyjnej
Wolne wnioski
Zamknięcie obrad
20:00 – 24:00 - Uroczysta kolacja wigilijna

NIEDZIELA 15/12/2019
07:00 – 10:00 - śniadanie
do 11:00 - wymeldowanie i wyjazd z hotelu

UWAGA !

Potwierdzenie udziału w Walnym Zjeździe - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Potwierdzenie udziału w Kolacji Wigilijnej -Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Rezerwacja noclegów Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie 22 57 64 550, 22 57 64 500
Rezerwacja noclegów na hasło (Wigilia OSSKiC)
Cena za pokój I osobowy ze śniadaniem 195 zł
Cena za pokój II osobowy ze śniadaniem 240 zł (120 zł od osoby)

Sangate Hotel Airport, ul. 17 Stycznia 32 w Warszawie.

 

Kalendarium

Najpopularniejsze