Japońskie menu w restauracji Fusion

Newsy

Japońskie menu w restauracji Fusion

21 maja 2009

Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion. Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i harmonia, a także dbałość o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w potrawach serwowanych w restauracji Fusion. Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi: trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona w cieście kataifi z tajską bazylią; lekko opiekana jagnięcina podawana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki; krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka; pierś perliczki podawana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu.