7 kwietnia br. w Technikum Gastronomicznym w Szczecinie odbył się szkolny konkurs sztuki kulinarnej. Konkurs skierowany był do uczniów klas II i III Technikum Gastronomicznego przy Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie. Rywalizacja składała się z dwóch etapów.

7 kwietnia br. w Technikum Gastronomicznym w Szczecinie odbył się szkolny konkurs sztuki kulinarnej. Konkurs skierowany był do uczniów klas II i III Technikum Gastronomicznego przy Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie. Rywalizacja składała się z dwóch etapów: rozwiązania testu pisemnego z wiedzy ogólnej gastronomicznej oraz sporządzeniu i podaniu wybranej przez siebie zakąski zimnej. Zwycięzcą konkursu został David Tylec, który sporządził Voll au vent z niespodzianką. Na drugim miejscu uplasował się Michał Osowski i jego Tatar z łososia. Trzecie miejsce zajął Wojciech Sornat za Tatar ze śledzia w galarecie. Równolegle do rywalizacji kulinarnej odbywał się „Szkolny konkurs nakrywania stołów". Wzięło w nim udział 5 dwuosobowych zespołów. I miejsce zajęły - Natalia Łakomska, Dorota Ziemińska; II miejsce - Alicja Markiewcz, Agnieszka Wielga; III miejsce - Natalia Gabalska, Karolina Minkiewicz.

 

 











Kalendarium

Najpopularniejsze