Primerba Cup 2009

Newsy

Primerba Cup 2009

22 kwietnia 2009

Eliminacje regionalne Primerba Cup już za nami. Mnóstwo emocji, wiele pomysłów na atrakcyjne podanie schabu z dzika oraz sandacza, zużyte liczne słoiczki z Primerbą Knorr – nieodzownym elementem dań. W potrawach pojawiły się elementy kuchni molekularnej i inne światowe trendy, co świadczy o coraz lepszej kondycji polskiej gastronomii i stałym poszerzaniu horyzontów przez jej reprezentantów. Decyzją jury w półfinale zmierzą się: Łukasz Malec i Paweł Pyra – Hotel Arena Tychy, Jarosław Bieńkowski i Dariusz Kuźniak – Rezydencja Restauracja Revelo Łódź, Przemysław Czekała i Artur Rogowski – Sodexho Volvo Poznań, Michał Pikorz i Dominik Narloch – Czerwony Fortepian Poznań, Daniel Żur i Przemysław Kończyński – Hotel Artis Zamość, Michał Jachimowicz i Piotr Młynarczyk – Restauracja Galop Zielonka, Bogdan Rewera i Krzysztof Bobola – Hotel Grand Rzeszów, Janusz Zabagło i Wojciech Walczy – Restauracja Sempre Bracka Kraków, Lesław Janiszewski i Dominik Hirze – Sodexo Volvo Wrocław, Adam Kowalewski i Tomasz Kazimierski – Villa Secesja Bydgoszcz, Sebastian Truszkowski i Dariusz Mikołajczak – Hotel Nadmorski Gdynia, Andrzej Konowalski i Krzysztof Grygorowicz – Hotel Kur Olsztyn, Przemysław Wieloch i Michał Majewski – Restauracja Jan Łódź, Michał Grzyś i Sebastian Futyma – Restauracja Wieża Ciśnień Wrocław. Półfinał odbędzie się w dniach 26-27 maja 2009 r. w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu. Patronem medialnym konkursu jest m.in. „Poradnik Restauratora”.