Michał Kuter specjalnie dla Poradnika Restauratora: Gastronomia a koronawirus

Newsy

Michał Kuter specjalnie dla Poradnika Restauratora: Gastronomia a koronawirus

10 kwietnia 2020

 

Przygotowaliśmy specjalną ofertę wielkanocną, która jest dostępna na facebooku. Skupiamy się na kuchni polskiej, goście znają nasze potrawy i bardzo chętnie zamawiają żurki, barszcze, sałatki, mazurki czy pierogi. W tym tygodniu mamy bardzo dużo zamówień wielkanocnych. To jest ten tydzień, który bardzo mocno uratuje finansowo nasz budżet. Tak duże zainteresowanie jest efektem naszej ciężkiej pracy przez ostatnich kilka lat. Mamy grono zaufanych gości, którzy nam powierzyli swoje zamówienia na Wielkanoc.

Wprowadziliśmy także ofertę jedzenia na wynos. Zaproponowaliśmy dania, gdzie każdy składnik jest pakowany próżniowo. Wystarczy podgrzać każdy z nich i danie gotowe. Zamówienia przyjmujemy telefonicznie z odbiorem własnym w naszej restauracji, z dowozem do domu przez Głodny.pl oraz z dostawą na terenie całego kraju w sklepie Fusion Gusto Polska. Najczęściej goście sami przyjeżdżają i odbierają zamówienia. Widzę, że 99% osób, które do nas przychodzi po zamówienia na wynos to są nasi stali goście, którzy wiedzą co kupują. Byli z nami przed kryzysem, są teraz i pewnie po kryzysie też będą. Jest to efekt wysokiej jakości naszej oferty, którą utrzymujemy mimo upływu czasu. Restauracja działa już 10 lat. Restauracje, które są nowe na rynku nie mają teraz szans się utrzymać.

Michał Kuter, właściciel i szef kuchni restauracja A Nóż Widelec w Poznaniu.