25 lutego podczas Targów Expo Sweet w Centrum Expo XXI w Warszawie odbędą się Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru. Temat to: Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro. Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych à la carte. Gramatura całego deseru łącznie z dekoracją nie może być niższa niż 80 g ani wyższa niż 120 g (do masy deseru nie wlicza się masy talerza). Czas przygotowania to 2 godz. Interpretacja tematu pozostaje w gestii zespołu. Nagrody to 10.000 zł dla zawodników
i 10.000 zł dla lokalu! Organizatorem konkursu jest Expo Sweet EZIG, a patronami merytorycznymi – Fundacja KSK, SKP i OSSKiC.

Zakwalifikowane zespoły to:

Albertina Restaurant& Wine (Kraków),

62 Bar & Restaurant (Poznań),

Cafe Vroclinki (Wrocław),

Lavenda Cafe & Lunch (Poznań),

Puro Hotel Warszawa,

Restauracja Affogato (Łódź),

Restauracja Art (Kraków),

Restauracja Filharmonia Smaku (Łódź),

Restauracja Halka (Zakopane),

Restauracja Mirage,

Restauracja Sezony (Trzek),

Restauracja Szara Gęś (Kraków).

Kalendarium

Najpopularniejsze