Kanapki  na bazie croissantów i bajgli w Starbucks

Newsy

Kanapki na bazie croissantów i bajgli w Starbucks

21 listopada 2019

 

Przy komponowaniu nowego menu Starbucks kierował się przede wszystkim jakością i oryginalnością  składników, z których większość sprowadzana jest z Włoch (jak pastrami otoczone papryką czy oliwki Russcitella  marynowane  w  oregano  i  bazylii) oraz Austrii. Jednym z głównych bohaterów nowego menu jest np. Speck, czyli długo dojrzewająca szynka przyprawiona ziołami alpejskimi, będąca tradycyjnym produktem południowotyrolskim. Warzywa używane do przygotowania kanapek pochodzą natomiast od lokalnego dostawcy.

Jednym z najważniejszych czynników decydujących o smaku naszych kanapek jest ich wyjątkowa świeżość. Nasi bariści własnoręcznie przygotowują je na miejscu 2 razy dziennie, po czym przechowywane są one w chłodzonej części witryn, aż do momentu podgrzania. To właśnie wyjątkowy smak i świeżość są powodem, dla których nasze kanapki znalazły miejsce w sercach Gości. Według przeprowadzonych przez nas testów w 9 kawiarniach w całej Polsce, aż 9 na 10 z nich zadeklarowało, że zakupiłoby daną kanapkę ponownie mówi Kasia Pijanowska, Brand Manager Starbucks w Polsce.