Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modest Amaro

Newsy

Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modest Amaro

14 listopada 2019

Wojciech Modest Amaro to prawdziwy pasjonat kuchni polskiej. Jego warszawska restauracja atelier Amaro w 2013 r. odznaczona została jako pierwsza w Polsce gwiazdką Michelin. Powstająca w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem restauracja to drugi autorski projekt Wojciecha Modesta Amaro, będący spełnieniem jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu smaków wypływających prosto z serca.
Koncepcja restauracji, podobnie jak hotelu Nosalowy Park, nawiązywać będzie do tradycji w nowoczesnym wydaniu i będzie unikatowym projektem na zakopiańskiej scenie kulinarnej, a także niezwykle nowatorskim na skalę Polski.
– Pomysł na tę restaurację jest wynikiem wieloletniego procesu, idei, która dojrzewała przez lata; jest efektem wielu poszukiwań i osobistych doświadczeń i inspiracji zebranych z różnych zakątków świata. To projekt płynący z serca, bardzo osobisty, nie mający porównania z żadnym z moich dotychczasowych przedsięwzięć. To absolutna nowość na polskim rynku restauracyjnym, miejsce celebrowania radości z jedzenia, dzielenia się nim. To nowy koncept, nowa propozycja, która nie ma odniesienia do żadnego projektu istniejącego obecnie na polskim rynku gastronomicznym. Chcę, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych specjalne menu „Palce Lizać” oparte wyłącznie na produktach ekologicznych. Ważny jest dla mnie związek z naturą i miłość do gór – dlatego też restauracja powstaje właśnie w Zakopanem. Ogromnie ważny jest też dla mnie partner, z którym będę realizować ten projekt – Grupa Nosalowy to działające od 20 lat rodzinne przedsiębiorstwo, z wielką starannością podchodzące do swych projektów – mówi Wojciech Modest Amaro.
– Możliwość współtworzenia tego projektu jest dla nas wielkim wyróżnieniem, ale też i wyzwaniem. Cieszymy się, że wspólnie panem Wojciechem Modestem Amaro i jego żoną Agnieszką możemy tworzyć zupełnie nowy koncept na polskim rynku gastronomicznym. W dokonaniach Państwa Amaro szczególnie cenimy najwyższą jakość oraz nieustającą pasję i zaangażowanie. To wartości, które przyświecają również zespołowi hotelu Nosalowy Park oraz całej Grupie Nosalowy – mówi w imieniu Grupy Nosalowy Wiktor Wróbel, prezes zarządu Nosalowy Dwór, wchodzącej w skład Grupy Nosalowy.