Sebastian Pettersson dołączył do grona Jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

 

Sebastian Pettersson to jeden z najmłodszych członków Szwedzkiej Drużyny Kulinarnej, z doświadczeniem zdobytym w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin - Oaxen Krog i Operakällaren.

W 2016 roku, jako członek Szwedzkiej Drużyny Kulinarnej Juniorów, brał udział w Olimpiadzie Kulinarnej IKA w Erfurcie. Odpowiedzialny był za talerz deserowy. W konkurencji tej uzyskał wysokie noty od sędziów, co w efekcie zaowocowało złoty medalem.

Dwa lata później, brał udział w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu. Jako członek zespołu seniorów, ponownie był odpowiedzialny za desery. Sędziów konkursu zaskoczył nowymi, ciekawymi smakami oraz designem na talerzu. Dzięki temu po raz kolejny znalazł się na najwyższym miejscu podium i zdobył złoty medal.

Sebastian pracował w miejscach takich jak restauracja Oaxen Krog w Sztokholmie, która została wyróżniona dwoma gwiazdkami Michelin, gdzie był odpowiedzialny za opracowywanie deserów, ciasteczek i czekoladek.

Obecnie, od grudnia ubiegłego roku, koncentruje się na rozwijaniu własnej marki i odkrywaniu świata poprzez media społecznościowe. W ciągu zaledwie pięciu miesięcy udało mu się zwiększyć liczbę fanów na Instagramie z 6 000 do 26 000. Niedawno założył także własny kanał na YouTube, którego zawartość mają stanowić tutoriale, zajęcia online i inne materiały służące szerzeniu fachowej wiedzy.

Sebastian buduje również własne studio kreatywnego filmowania i fotografowania. Cała zawartość na Instagramie i YouTube jest zarządzana przez samego Sebastiana.

Kalendarium

Najpopularniejsze