Da Grasso szkoli małych kucharzy

Newsy

Da Grasso szkoli małych kucharzy

22 października 2010

27 października br. w Restauracji Da Grasso w Porcie Łódź odbędą się warsztaty z pieczenia pizzy dla najmłodszych. Warsztaty prowadzone są w ramach akcji „Mały Kucharz” organizowanej w wybranych lokalach Da Grasso w Łodzi.

– Przyłączyliśmy się do akcji Mały Kucharz, gdyż naszą restaurację, usytuowaną w Centrum Handlowym Port Łódź, odwiedza codziennie wielu rodziców ze swoimi pociechami. Dzieci mają zwykle bardzo dużo energii i często nie są w stanie spokojnie oczekiwać na zamówienie. Możliwość przygotowania własnej pizzy to dla nich prawdziwa atrakcja i doskonała forma spędzenia czasu w restauracji – powiedziała Anita Usielska, współwłaścicielka restauracji.

Każde dziecko, które weźmie udział w warsztatach zostanie wyposażone w stolnicę, wałek i fartuszek, a po przygotowaniu i zjedzeniu upieczonej pizzy otrzyma dyplom i odznakę „Małego Kucharza”.

– Lokale Da Grasso coraz częściej stają się miejscem rodzinnych wycieczek. Bardzo nas to cieszy, bo niejednokrotnie to właśnie dzieci decydują o tym gdzie spędzą wraz z rodzicami wolne popołudnie. Staramy się więc zapewniać im ciekawe i rozwijające atrakcje. Jedną z nich jest z całą pewnością samodzielne przygotowanie pizzy – informuje Magdalena Piróg, Wiceprezes Da Grasso Sp. z o.o.

Warsztaty „Mały Kucharz” w Porcie Łódź rozpoczną się o godzinie 16.00. Chętnych rodziców i opiekunów dzieci prosimy o potwierdzenie uczestnictwa pod numerami telefonów: 600 970 370 oraz 42 298 13 01 lub mailowo pod adresem: port-lodz@dagrasso.pl. Koszt zestawu Junior wynosi 12,99 zł.

Więcej informacji na stronie: www.dagrasso.pl.