Haute Cuisine na Warmii i Mazurach

Newsy

Haute Cuisine na Warmii i Mazurach

29 lipca 2010

2 lipca br. zakończyła się IV edycja szkolenia Haute Cuisine na Warmii i Mazurach. Kurs trwał 9 dni i odbywał się w trzech trzydniowych cyklach. W szkoleniu uczestniczyli pracownicy gastronomii, którzy chcieli podwyższyć swoje kwalifikacje zawodowe. Projekt był współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Komisja egzaminacyjna w składzie Kurt Scheller, Dariusz Struciński, Michał Tkaczyk przyznała certyfikaty ukończenia szkolenia wszystkim  uczestnikom.

Projekt realizowany był przez Akademię Kurta Schellera z Warszawy w partnerstwie z Instytutem Rozwoju Alternatyw Mentoringu i Badań w Sektorze Spożywczym, Krzysztof Lendzion. A także na podstawie umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie.

Projekt „Haute Cuisine na Warmii i Mazurach” realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, priorytetu VIII „Regionalne kadry gospodarki”, działania 8.1. „Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie”, poddziałania 8.1.1. „Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw”.