Różne sposoby na letnie orzeźwienie w Starbucks

Newsy

Różne sposoby na letnie orzeźwienie w Starbucks

06 lipca 2010

Starbucks na upalne dni lata przygotował  specjalne napoje zmiksowane z lodem na bazie herbaty. Od lipca dostępne są dwa napoje z serii Lemon Blended Juice Drinks. Lemon Hibiscus Blended Juice Drink stanowi niezwykłą kompozycję herbaty cytrynowej z kwiatem hibiskusa. A Lemon Green Tea Blended Juice Drink to chłodzący napój na bazie zielonej herbaty z nutką cytryny. W nowej letniej ofercie nie zabraknie także kaw mrożonych. Na pasjonatów kawy czekają m. in. napoje Starbucks Frappuccino®, podawane ze zmiksowanym lodem oraz Iced Caffe Latte czy Iced Caffe Americano przygotowywane na bazie espresso 100% Fairtrade. Poza tym sieć kawiarni wprowadziła do letniego menu również kawę Tanzanię doskonałą zarówno na zimno, jak i na gorąco. Świetnie komponuje się z pomarańczami i jagodami, które uwydatniają jej orzeźwiające nuty smakowe.

– W najgorętszych miesiącach w roku chcemy zaproponować naszym klientom różne możliwości orzeźwienia. Dzięki innowacyjnej ofercie zimnych napojów przygotowywanych na bazie herbaty możemy zaspokoić potrzeby również tych gości, którzy szukają ochłody w napojach nie zawierających kawy – powiedziała Agnieszka Kozłowska, Starbucks Brand Manager.