KSK przy wigilijnym stole

Newsy

KSK przy wigilijnym stole

22 grudnia 2009

W Centrum Bankietowo Konferencyjne Galop w Zielonce k/Warszawy 5 grudnia br. członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz Przyjaciele spotkali się na corocznej wieczerzy wigilijnej. By tradycji stało się zadość, uroczystość poprowadził Karol Okrasa.
Jednym z ważniejszych punktów wieczoru było przyjęcie do grona członków KSK nowych osób, w tym Krzysztofa Wojtala, Josepha Seeletso, Mirosława Bobrowskiego i Łukasza Konika, a także podziękowania dla firm, wspierających działania Fundacji. W tym roku Złote Statuetki KSK otrzymali: Johnson & Diversey, Oerlemans, Hiestand Piekarnia Szwajcarska i WBD Group.
Za oprawę kulinarną odpowiedzialny był Konrad Birek wraz kucharzami z hotelu Jan III Sobieski. Na suto zastawionych stołach królowały polskie dania, począwszy od ryb w najróżniejszej postaci po dziczyznę. Warto dodać, że menu wspaniale współgrało z klimatycznymi wnętrzami w stylu planu filmowego „Ogniem i mieczem” oraz „Potopu”. Tak umiejętnie wytworzony nastrój sprzyjał rozmowom, podsumowującym mijający rok, i snuciu planów na rok następny.