Ruszył właśnie doradczy projekt Steak Advisors. Platforma skierowana do branży HoReCa, czyli szefów kuchni, restauratorów oraz do dystrybutorów, przetwórców i producentów mięsa i ryb jak również do domowych amatorów. Steak Advaisors to połączenie przede wszystkim dużego doświadczenia kulinarnego, zarządzania restauracją oraz kompetencjami rozwoju biznesu gastronomicznego przy umiejętnym wykorzystaniu narzędzi marketingowych.
Mięso stało się produktem, wokół którego narosło wiele mitów. Jego hodowla i przetwórstwo budzi wiele kontrowersji. Aby rozwiać te wątpliwości, niezbędne jest podniesienie świadomości konsumenckiej i producenckiej. Obecnie, wiedza i urządzenia pozwalają na kontrolowanie procesów obróbki mięsa mechanicznej oraz mikrobiologicznej.

Sezonowanie ryb i mięsa na steki, wymusza odpowiednią selekcję surowca, a co za tym idzie dbałość o jego dobrostan. Ekonomiczne, etyczne i proekologiczne podejście do przetwarzania żywności stało się nie tylko modą czy biznesem, ale też koniecznością. Do osiągnięcia najlepszych rezultatów, adekwatnych do jakości surowca, niezbędna jest wiedza o procesach zachodzących podczas całego procesu hodowli, uboju, przechowywania, obróbki i przygotowywania mięsa ryb, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.

Tytułowe steki to produkt premium. Nie można jednak zapomnieć o częściach zwierzęcia, które na steki się nie nadają. Często dostarczają nam one więcej radości z jedzenia niż nudna i droga polędwica. Jest wiele elementów zwierzęcia, z których steki są nieoczywiste, bo trzeba mieć wiedzę na temat ich rozbioru i przygotowania.

Jak widać twórcy Steak Advisors mają duże pole do popisu i są gotowi podzielić się swoim ponad 50-letnim doświadczeniem w branży HoReCa i chcą obalić pewne meaty oraz potwierdzić wiele factów. Zakres ich doradztwa jest podzielony na kilka obszarów, tak aby dopasować je do aktualnych potrzeb rynku i swoich klientów.

Sezonowanie mięsa i sprzedaż steków, stało się popularną propozycją w polskich restauracjach, gdzie szefowie kuchni swoje kompetencje w tym zakresie wykorzystują, aby uatrakcyjnić menu swojej restauracji. Niestety często sprawia im to problemy a wtedy do akcji może wkroczyć zespół Steak Advisors i dopracować krok po kroku dojrzewanie mięsa, aby przyniosło to odpowiedni efekt a co najważniejsze zapewniło gwarantowaną powtarzalność.
 
Steak Advisors mają szeroki wachlarz pomysłów bazujących na ogromnym doświadczeniu, które mogą być doskonałym wsparciem dla inwestorów w tych trudnych czasach - w trakcie i po pandemii - przy zmianie profilu ich działalności i chęci przemodelowania dzisiejszego biznesu, by odnaleźć się w nowej, gastronomicznej rzeczywistości. Steak Advisors gwarantują oszczędność czasu i budżetu oraz proponują rozwiązania na miarę Waszych potrzeb i możliwości, ponieważ już wcześniej zjedli na tym zęby, by dzisiaj przepracowanym know how dzielić się od ręki.

Wyróżnieniem oferty Steak Advisors jest edukacja w obszarze sezonowania mięsa, nie tylko wołowego, ale również wieprzowego, dziczyzny, drobiu oraz ryb. Dla profesjonalistów i wielbicieli protein powstała Steak Academy, w której można poznać metody rozbioru, przechowywania, sezonowania i marynowania oraz przygotowania wyrobów oraz potraw z ryb i mięsa.

Twarzą projektu jest Adam Chrząstowski, szef kuchni i konsultant HoReCa, który o stekach, sezonowaniu mięsa i kulinariach przez duże K wie niemalże wszystko. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą, wielki autorytet w branży gastronomicznej, stoi na czele Akademii Bocuse d’Or Poland. Należy podkreślić, iż Adam jest jednym z prekursorów dojrzewających steków w Polsce.

- Zapraszamy do współpracy podczas, której wprowadzimy Was w świat szacunku dla zwierzęcia. Pokażemy w jaki sposób uzyskać optymalny produkt dla potraw Waszej kuchni. W sezonowaniu liczy się wiele czynników, które stanowią swoisty łańcuch. Ważne, aby każde jego ogniwo było mocne. Do tego potrzebna jest wiedza, uwaga, cierpliwość i szacunek – powiedział Adam Chrząstowski.

Steak Advisors to to również usługi marketingowe i public relations, które przełamią klasyczne meaty twierdzące, że tylko www i social media są kluczem do sukcesu w biznesie restauracyjnym.

Steak Advisors to również platforma edukacyjno – consultingowa, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno prowadzący biznes restauracyjny jak i miłośnik steków. To również doskonałe miejsce dla producentów i dystrybutorów, którzy chcieliby przybliżyć swoja ofertę zarówno branży HoReCa jak i domowym mistrzom grillowania.

Na świecie liczba fanów dobrego jedzenia, w tym naprawdę dobrych steków ciągle rośnie. Podsumowując, Steak Advisors to bez wątpienia wielcy miłośnicy steków! To ich wiedza i w sumie ponad 50-letnie doświadczenie sprawiło, że powołali do życia swój pomysł, który już na starcie spotkał się z dużym zainteresowaniem.

Zespół Steak Advisors jest w pełnej gotowości do wsparcia Państwa biznesu! Więcej szczegółów na naszej stronie internetowej www.steakadvisors.com
 
adam
adam
logo
logo
mięso 1
mięso 1
mięso2
mięso2

Kalendarium

Najpopularniejsze