Colors: Purple Color

„Pokoronawirusowe” okoliczności sprawiają, że gastronomia na całym świecie odradza się dzięki nowym konceptom. Wakacyjni goście częściej sięgają po opcje na wynos i street food niż kolację w restauracji. I to nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale także z powodu szerokiej i ciekawej oferty – w każdym smaku i z kuchni całego świata.

Od kilku miesięcy trwa debata na temat tego, w jaki sposób powinien wyglądać bon turystyczny i dla kogo powinien być przeznaczony. Obecna forma bonu została przegłosowana przez Sejm, trafiła pod obrady Senatu i w wieloma poprawkami wróciła znów do Sejmu (kolejne obrady 15-16 lipca br.). Rząd jednak zdecydował o rozpoczęciu innych działań. Jak wynika z najnowszych informacji, które przekazał portal TVN24, w Polskiej Organizacji Turystycznej zostanie powołany specjalny oddział do spraw obsługi i promocji bonu turystycznego 500 plus.

Restauracja Mykonos to pierwsza restauracja, która otworzyła się na terenie Browarów Warszawskich. W centrum warszawskiej Woli możemy skosztować greckiej kuchni serwowanej przez szefa kuchni Theodorosa Vogdanosa, odpowiedzialnego za sukces takich restauracji jak El Greco i Paros.

O 20% spadła latem tego roku we Włoszech konsumpcja lodów, co jest konsekwencją pandemii i nieobecności zagranicznych turystów. Kryzys rozpuścił także lody - podkreśla się w analizie sytuacji branży notującej obroty ponad 4 mld euro rocznie.

Najpopularniejsze