Colors: Purple Color

Zdobywczynią pierwszego miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Barmańskim dla szkół średnich – Monin Cup Junior 2019 została Milena Wysocka otrzymując złoty puchar/shaker za osiągnięcie wyniku 139 punktów na 165 możliwych. Główną nagrodą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich Monin w jednym z krajów Unii Europejskiej. Gala finałowa odbyła się 5 grudnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej.

17 stycznia Hotel Mały Rzym w Sandomierzu organizuje charytatywną kolację degustacyjną. Cały dochód z wydarzenia będzie przeznaczony na wsparcie domu dziecka w Łoniowie oraz przytuliska dla zwierząt w Sandomierzu.

Podczas kolacji zostanie podanych około 10 dań, a każde z nich przygotuje inny szef kuchni. Bazą menu będą lokalne, sezonowe produkty. Swój udział w wydarzeniu potwierdzili szefowie: Piotr Papież, Adrian Pycia, Hubert Tabak, Kasper Czop, Mateusz Czekierda, Michał Grzegorek, Robert Pawlik, Maciej Pasternak i Patryk Żołnowski. Całość będzie koordynował szef kuchni Małego Rzymu Robert Pawlik.

Do każdej potrawy zaserwowany zostanie inny alkohol dobrany przez sommeliera. Rezerwacje - telefoniczne i osobiste - przyjmowane są do 13 stycznia.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Mały Rzym Karta Wiosna-1
Mały Rzym Karta Wiosna-1
Mały Rzym Karta Wiosna-2
Mały Rzym Karta Wiosna-2
Mały Rzym Karta Wiosna-6
Mały Rzym Karta Wiosna-6
Mały Rzym Karta Wiosna-11
Mały Rzym Karta Wiosna-11
Mały Rzym Karta Wiosna-18
Mały Rzym Karta Wiosna-18
Mały Rzym Karta Wiosna-20
Mały Rzym Karta Wiosna-20
Mały Rzym Karta Wiosna-25
Mały Rzym Karta Wiosna-25
Mały Rzym Karta Wiosna-26
Mały Rzym Karta Wiosna-26
Mały Rzym Karta Wiosna-28
Mały Rzym Karta Wiosna-28
Mały Rzym Karta Wiosna-29
Mały Rzym Karta Wiosna-29
Mały Rzym Karta Wiosna-30
Mały Rzym Karta Wiosna-30
MR_Apartament
MR_Apartament
MR_basen
MR_basen
MR_gabinet_hydroterapii
MR_gabinet_hydroterapii
MR_małyrzym (2)
MR_małyrzym (2)
MR_małyrzym
MR_małyrzym
MR_restauracja
MR_restauracja
MR_sauna_fińska
MR_sauna_fińska
MR_sauna_parowa (3)
MR_sauna_parowa (3)
MR_taras
MR_taras

22 listopada w Warszawie odbył się finał 11. konkursu gastronomicznego Kuchnia Polska na Mazowszu 2019 – Polskie Skarby Kulinarne zorganizowanego przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie z Fundacją im. Hanny Szymanderskiej oraz Akademią Kelnerską Grzegorza Górnika, przy wsparciu i pomocy merytorycznej szefów kuchni, mistrzów kelnerskich oraz absolwentów szkoły.

22 grudnia w Klubokawiarni Medyka w Warszawie odbędzie się Wege Bazar.

Najpopularniejsze