Colors: Purple Color

17 stycznia w Hotelu Mały Rzym w Sandomierzu odbyła się charytatywna kolacja degustacyjna z której cały dochód – 11 tys. zł. – został przeznaczony na dwa cele charytatywne – Dom Dziecka w Łoniowie oraz Przytulisko dla zwierząt w Sandomierzu.

Jesteś cukiernikiem lub pasjonatem cukiernictwa? Weź udział w otwartym konkursie na element dekoracyjny podczas Expo Sweet -  23-26 lutego w hali Centrum Expo XXI Warszawa. 

14-19 lutego odbędzie się jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na świecie – Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna (Internationale Kochkunst Ausstellung). Konkurs ten kreuje i wyznacza nowe trendy i techniki kulinarne na następne lata.

Program „Zapomniane przepisy w nowoczesnej odsłonie” skierowany jest do młodzieży szkół gastronomicznych klas II, III i IV w 16 województwach i ma za zadanie uświadomienie zapomnianych przepisów z regionalnych kół gospodyń wiejskich w nowoczesnej odsłonie przepisów z zachowaniem czystości w tym realizacja dotyczących HACCP przy produkcji żywności. Szefowie kuchni prowadzący warsztaty kulinarne to: Łukasz Konik i Tomasz Milewski.

14 stycznia w poznańskiej restauracji Lizawka odbyło się spotkanie towarzysko-konkursowe branży gastronomicznej (Nie)Dzika Kuchnia. Tematem całego dnia była dziczyzna. Pierwsze miejsce wywalczył Kajetan Buszewicz z DOMU Kitchen & Friends.

21 czerwca w Koszęcinie odbędzie się Festiwal „Śląskie Smaki”®. Drużyny uczestniczące w konkursie kulinarnym przygotowują tradycyjne potrawy kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej.

Kalendarium

Najpopularniejsze