Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Selgros Cash&Carry i Transgourmet wspierają Kucharzy Doskonałych

23 maja 2018

Jedzenie zbliża ludzi, burzy bariery i pokazuje, że nie ma rzeczy niemożliwych. Od 12 lat udowadnia to Stowarzyszenie Otwarte Drzwi, które co roku organizuje Konkurs Umiejętności Kulinarnych dla Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną „Kucharz Doskonały”. Kolejny raz partnerem tego wyjątkowego wydarzenia było Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, wspierane przez Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

przeczytaj całość

Nowa restauracja Mavericks w centrum Krakowa

22 maja 2018

Od 30 maja w samym centrum Krakowa zacznie działać restauracja Mavericks Cracow. W menu znajdują się takie specjały, jak: Mavericks Burger (siekana wołowina, brioszka, cheddar, majonez kolendrowy z chili), Muszle Taco (tortilla z wołowiną, warzywami i purée z fasoli oraz salsa cruda), Surf 'n' Turf (polędwica wołowa, krewetka, purée z batatów, grillowane warzywa) czy California Veggie Pizza (grillowany bakłażan, brokuł, suszone pomidory, kukurydza).

przeczytaj całość

Restauracja Mistrzów w Starych Jabłonkach

22 maja 2018

31 maja - 3 czerwca na plaży Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się finał Klubowych Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej EBT. W tym samym czasie czołówka polskich szefów kuchni pod batutą Dariusza Strucińskiego zadba o podniebienia walczących 24 zespołów, w tym 4 drużyn polskich.

przeczytaj całość

Hampton by Hilton Warsaw Mokotów oficjalnie otwarty

22 maja 2018

17 maja odbyło się oficjalne otwarcie Hampton by Hilton Warsaw Mokotów. Nowy hotel znanej światowej marki zlokalizowany jest w sercu biurowej części Mokotowa i jako pierwszy obiekt w Warszawie sygnowany logiem Hampton zaoferuje usługę Digital Key.

przeczytaj całość

Wine&Food Noble Night - finałowa dwunastka

21 maja 2018

Prezentujemy finałową 12 restauracji i szefów kuchni, którzy staną do walki o zwycięstwo podczas tegorocznej Gali Wine&Food Noble Night 13 października.

przeczytaj całość

Kucharz Doskonały za nami

21 maja 2018

17 maja w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal odbył się finał 12. edycji Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych dla Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną „Kucharz Doskonały”. W imprezie wzięło udział sześć zespołów, każdy wspomagany przez znanego artystę, oraz wolontariuszy z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego.

przeczytaj całość

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś - uczestnicy

21 maja 2018

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła 10. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś (2.06) do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:

przeczytaj całość

Jakie tłuszcze stosować w kuchni?

21 maja 2018

Tłuszcze mają ważne miejsce chyba w każdej kuchni. Niestety wielu z nas w dużych ilościach je te zwierzęce, które najzdrowsze nie są. Dużo lepiej jest spożywać tłuszcze roślinne, będące głównym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), potrzebnych człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

przeczytaj całość

Sodexo z restauracją w Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej

21 maja 2018

Sodexo Polska On-site Services uruchomiło swoją restaurację w zakładzie produkcyjnym Flex. Restauracja pod marką ChefWorks zapewnia kompleksowe wyżywienie dla 3,5 tysiąca pracowników zakładu w Tczewie, umiejscowionym na terenie Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.

przeczytaj całość

Smakuj Trójmiasto - edycja wege

21 maja 2018

27 maja w Gdańsku odbędzie się festiwal kulinarny Smakuj Trójmiasto. Edycja wege przyniesie morze roślinnych smaków i inspiracji. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl