Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

13. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - zgłoszenia do 16 lipca

13 lipca 2018

13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu. Zwycięzca konkursu nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 październik w Poznaniu.

przeczytaj całość

4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

13 lipca 2018

21 lipca w Szczawnie-Zdroju odbędzie się 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej. Zwycięzca konkursu zostanie nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Czym kierują się klienci przy zakupie wina?

13 lipca 2018

62% Polaków pije wino – wynika z raportu „Polacy w świecie wina 2018” firmy MAKRO Polska. Łącznie wypijamy ponad 400 mln l tego trunku rocznie. Przeważnie za butelkę płacimy do 30 zł.

przeczytaj całość

McDonald’s rozszerza swoją sieć franczyzową

13 lipca 2018

W ostatnich miesiącach do polskiej sieci McDonald’s dołączyło czterech nowych licencjobiorców, którzy przejęli w sumie sześć restauracji. W marcu we franczyzę trafiły kolejno: restauracja w Radomiu oraz lokal w miejscu obsługi podróżnych Markuszów, a w czerwcu – restauracja w Mińsku Mazowieckim, a także dwa kolejne miejsca obsługi podróżnych Rogoziniec i Chociszewo.

przeczytaj całość

Stacje benzynowe inwestują w gastronomię

13 lipca 2018

W branży gastronomicznej i handlu silnym graczem stały się stacje benzynowe. Niemal każda z większych sieci paliwowych rozwija już własny koncept gastronomiczno-kawiarniany, a sprzedaż pozapaliwowa staje się coraz istotniejszym źródłem przychodów.

przeczytaj całość

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

11 lipca 2018

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

przeczytaj całość

IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych

11 lipca 2018

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11 - 15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

przeczytaj całość

Prognozy pogody psują wakacje turystom i interes hotelarzom

11 lipca 2018

Nawet co trzecia rezerwacja nad morzem i co czwarta w górach jest odwoływana przez zmiany pogody. Tymczasem synoptycy przewidują kolejne gwałtowne załamanie aury. Znów stracą hotelarze, ale też sami turyści, którzy pomimo wpłaconych zaliczek zrezygnują z wyjazdu.

przeczytaj całość

Jak klienci wybierają lokal?

11 lipca 2018

Wybierając restauracje klienci kierują się rekomendacjami znajomych lub rodziny i opiniami z Facebooka. Jak podkreślają eksperci, Polacy chętnie jadają poza domem, ponieważ lubią spotykać się ze znajomymi i odkrywać nowe, nieznane smaki.

przeczytaj całość

Chłodniejsza strona lata w restauracjach Sphinx

11 lipca 2018

Restauracje Sphinx wprowadzają nową ofertę deserów pod hasłem „Chłodniejsza strona lata”. Składa się na nią sześć orzeźwiających propozycji, w tym desery i puchary lodowe, sernik na zimno oraz kawa mrożona.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl