Colors: Purple Color

31 marca Związek Polskie Mięso kończy 2. edycję ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje”. Projekt miał za zadanie popularyzację aktualnej wiedzy i najnowszych badań dotyczących polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego. Kampanię wsparła prof. dr hab. SGGW Agnieszka Wierzbicka – ekspert naukowy oraz autorytety kulinarne - szef kuchni Marcin Budynek oraz kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak wraz z dietetyczką Agatą Dąbrowską w roli ambasadorów akcji.

Targi Gluten Free EXPO, które miały odbyć się w dniach 8-9 maja 2020 r. w EXPO Kraków z przyczyn niezależnych od organizatorów nie odbędą się w planowanym terminie. Nowy termin targów został wyznaczony na 7-8 maja 2021 r.

Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo klientów i pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Restauracje w Manufakturze ruszyły z pomocą w czasie epidemii. Przygotowują i rozwożą posiłki dla lekarzy i personelu medycznego ze szpitali, stacji ratownictwa medycznego i dyspozytorni pogotowia w Łodzi i regionie. Do pomocy włącza się także Manufaktura, która we współpracy z bistro Rajskie Jadło zadbała o medyków ze Zgierza.

Paco Pérez, jeden z najwybitniejszych kucharzy świata, który prowadzi restaurację Arco w Olivii Star na stałe zadomowił się w Gdańsku. W trudnym czasie pandemii choroby COVID-19 nie zapomina o swoich przyjaciołach i przekazał znaczną kwotę na zapewnienie żywności personelowi oliwskiego 7 Szpitala Wojskowego.

W związku z zaistniałą sytuacją i problemem z wirusem COVID -19, Komitet Organizacyjny Bocuse d'Or Europe podjął decyzje o zmianie terminu europejskiej selekcji w Tallinie na 3-4 września 2020.

11 lipca odbędzie się konkurs Smaki Galicji nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Składniki obowiązkowe to – przekąska: polędwica wołowa, olej dyniowy, ricotta zwykła oraz danie główne: przepiórka hodowlana, miód wielokwiatowy.

Najpopularniejsze