Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”

16 listopada 2018

W Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie trwa 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Do tegorocznego finału kapituła konkursu wytypowała 12 zespołów, które współzawodniczyć będą w konkursie kulinarnym oraz kelnerskim.

przeczytaj całość

W Katowicach ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego

16 listopada 2018

15 listopada w galerii Libero Katowice ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego. W katowickim lokalu można spróbować m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej lokalnej wersji tych dań – z krupniokiem.

przeczytaj całość

50 mln zł dla MŚP działających w branży turystycznej w Polsce Wschodniej

16 listopada 2018

50 mln zł - to pula pieniędzy do dyspozycji małych i średnich przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w branży turystycznej w jednym z pięciu województw Polski Wschodniej - w ramach drugiej transzy projektu „Przedsiębiorcza Polska Wschodnia – Turystyka”. O korzystnie oprocentowaną pożyczkę mogą starać się firmy zarejestrowane również poza regionem. Nowe zasady udzielania pożyczek na rozwój turystyki przedstawili reprezentanci Banku Gospodarstwa Krajowego i Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.

przeczytaj całość

Made Restaurant Gdynia - znamy już skład ekspertów

16 listopada 2018

Już 28 listopada w hotelu Courtyard by Marriott w Gdyni odbędzie się konferencja gastronomiczna – Made Restaurant. Każdy kto wpisze przy zakupie biletu kod rabatowy madepk otrzyma 10% rabatu. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Veganmania w Warszawie

15 listopada 2018

Festiwal inicjatyw wegańskich - Veganmania po raz pierwszy od kilku lat zagości w stolicy. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 25 listopada w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ul. Brackiej 25. Event organizowany jest przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki i ma na celu promocję roślinnego stylu życia.

przeczytaj całość

Czystość w restauracji

15 listopada 2018

Otwierając własną restaurację zastanawiamy się, co tak naprawdę przyciągnie i przekona do nas klientów. Czy będzie to profil samego miejsca, wyróżniające się menu czy też lokalizacja - mówi Monika Leśniak, manager restauracji L’Entre Villes w Sopocie.

przeczytaj całość

Konkurs Les Chefs en Or rozstrzygnięty

15 listopada 2018

Kaczka i dorsz to produkty, które królowały na talerzach podczas właśnie zakończonego konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Francja. Do rywalizacji stanęli przedstawiciele Polski, Francji, Niemiec, Austrii, Rumunii, Szwajcarii oraz Rosji. W tegorocznej edycji zwyciężyła odwaga, entuzjazm i prostota zaprezentowane przez Rosjankę w kategorii uczeń oraz Francuza w kategorii profesjonalista.

przeczytaj całość

Exotic Taste of Europe

15 listopada 2018

13 listopada o godz. 10 w CH Blue City, przy Al. Jerozolimskich w Warszawie odbyło się śniadanie prasowe otwierające wystawę fotograficzną „Exotic Taste of Europe”. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

przeczytaj całość

Puchar Polski Mięsa Drobiowego - zgłoszenia do 18.11

15 listopada 2018

Tylko do 18 listopada do godz. 18 można nadsyłać zgłoszenia do 1. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego w walce o Puchar Polskiego Mięsa – Drobiowego. Konkurs pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

przeczytaj całość

Selgros Cash&Carry rezygnuje ze sprzedaży żywego karpia w 1/3 hal w Polsce

15 listopada 2018

Wycofanie żywego karpia z co trzeciej hali i znaczące zwiększenie sprzedaży świeżych elementów zamiast żywego karpia - to plany Selgros Cash&Carry na grudzień 2018. Decyzja ta podyktowana jest polityką zrównoważonego rozwoju firmy wspieraną przez współpracę z Fundacją Alberta Schweitzera działającą na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl