2. edycja Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji – lista uczestników

Wydarzenia

2. edycja Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji – lista uczestników

08 marca 2018

17 marca w Powiatowym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku odbędzie się 2. edycja Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o przygotowaniu ślimaków i owoców goji oraz pogłębianie wiedzy o ślimaku, jako produkcie polskim.

Organizatorem konkursem jest Powiatowe Centrum Integracji Społecznej w Legionowie (PCIS), a pomysłodawcą Daniel Twardo, kierownik warsztatu gastronomicznego PCIS. Konkurs organizowany jest pod patronatem Ambasady Republiki Mołdawii w Polsce, Starosty Legionowskiego oraz przy wsparciu i pomocy merytorycznej Euro Toques Polska oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Spis drużyn, które zakwalifikowały się do finału:

Catering dietetyczny Kredens Smaku w Suwałkach – Urszula Ruszewska i Mateusz Hawrus

https://kredens-smaku.pl/catering-dietetyczny/

Hotel Azzun w Barczewie – Piotr Pałyska i Bartosz Jeger

http://www.azzun.pl/

Hotel Restauracja Piano w Lublinie – Katarzyna Kaczmarek i Piotr Huszcz

https://piano-lublin.pl/

Hotel Trzy Wyspy w Świnoujściu – Bartosz Pawłowski i Bogdan Pawlicki

http://www.trzywyspy.pl/

Restauracja Krasnodwór w Warszawie – Piotr Górski i Łukasz Wieja

http://krasnodwor.pl/

Restauracja Pasja w Gorzowie Wielkopolskim – Tomasz Sowiński i Marcin Kowalski

http://www.restauracja-pasja.eu/

Restauracja Szafarnia10 w Gdańsku – Radosław Gierałtowski i Przemek Zalewski

http://szafarnia10.pl/

Restauracja w Zielonej Górze – Dawid Pluta i Jędrzej Lewandowski

http://www.zielonagorka.pl/

Restauracja U Sarnowskich w Zarębie Kościelnej – Jarosław Sarnowski i Karolina Kaczyńska 

http://www.usarnowskich.pl/