15. Pomorskie Potyczki Kulinarne | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

15. Pomorskie Potyczki Kulinarne

Miejsce
Jastrzębia Góra
Organizator
Dariusz Gwiazda
Data
25 kwietnia 2018

Zapraszamy kucharzy z całej Polski do wzięcia udziału w 15. Pomorskich Potyczkach Kulinarnych. W tym roku konkurs odbędzie się 25 kwietnia w hotelu położonym blisko morza – Primavera w Jastrzębiej Górze. Organizatorem konkursu jest szef kuchni Dariusz Gwiazda.

Potyczki Kulinarne przez lata zdobyły statut konkursu ogólnopolskiego, jego celem jest popularyzacja kuchni nowoczesnej oraz integracja środowiska gastronomicznego.

Tematem przewodnim będzie dzikie ptactwo. Zawodnicy muszą przygotować danie główne z dowolnie wybranego ptactwa dzikiego i wykorzystać produkty z oferty firm sponsorskich: Nestle, Bonduelle, Bidfood Farutex.

Konkursowe dania serwowane będą na porcelanie firmy Dajar. Stanowiska konkursowe wyposaża firma Dora-Metal, Kromet.

Wszystkich zainteresowanych prosimy o przesłania zgłoszeń na e-mail: dariusz.gwiazda@primaveraspa.pl do 31 marca.

Uroczysta gala oraz wręczenie statuetki Potyczek Kulinarnych odbędzie się w sali bankietowej hotelu Primavera o godz. 19.

Osoby zainteresowane noclegiem od 24-26 kwietnia proszone są o kontakt z recepcją, na hasło Potyczki Kulinarne otrzymają 30% rabatu !

Program :

08:00 - rozpoczęcie konkursu

08-09.00 - odprawa uczestników z jury, losowanie stanowisk (sala bankietowa)

10.00-16.00 - Prezentacje sponsorskie

Kotany - prezentacja firmy

Bonduelle- pokaz kulinarny

Nestle- pokaz kulinarny

Gzela - wędliny na twoim stole - polecane przez Dariusza Gwiazdę

InterEuropol - pokaz pieczywa

Debic- degustacja deserków, marka posiadająca najwyższą jakość produktów mlecznych

Fanex - sosy do twojej kuchni

Robot Coupe- prezentacja sprzętowa

Cheman- odzież dla szefów kuchni i gastronomii

Dajar - prezentacja porcelany, nowa ekspozycja z Targów w Berlinie (podczas konkursu zawodnicy będą serwować dania na porcelanie Dajar)

Barbara Lujickx - dekoracje cukiernicze, desery, praliny

Żywiec Zdrój - najlepsza woda prosto z źródła

12.00-14.00 lunch/obiad - sala bankietowa (dla zaproszonych gości, zawodników, jury, partnerów i sponsorów)

19.00 - Bankiet wraz z ogłoszeniem wyników konkursu 15. Potyczek Kulinarnych /budynek B/ sala bankietowa- na zaproszenia

Informacje dotyczące regulaminu znajdują się na stronie www.papaja.pl oraz www.poradnikresturatora.com.pl.

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
20 lutego 2018

Podobne artykuły

5. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro

7 czerwca 2018

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego - Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Konkurs w kategorii kucharze profesjonalni nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

przeczytaj całość

Noc Restauracji 2018 – Smaki Polski.

5 czerwca 2018

Noc Restauracji zmienia formułę i staje się formatem ogólnopolskim. 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie kuchni podawać będą własne interpretacje polskich smaków.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl